Viu una experiència enoturística única, barreja de tradició i natura dins una barraca de pedra.

Esteu aquí

El fred

Barraca entre Vinyes. Barraca Forn

És la vostra pregunta estrella en aquestes dates. Li podem dir obstacle, barrera o por. Però la tardor i l’hivern són dues molt bones èpoques per viure l’experiència de Barraca entre Vinyes. 

Traslladem-nos per un moment a finals del segle XIX o inicis del segle XX. Un jove agricultor treballa a la vinya en un hivern rigoròs, dels d’abans. Encara no han arribat ni tractors ni cotxes, i tot depèn del treball amb el ‘matxo’ i les eines manuals. Sort de les barraques de pedra seca, que ofereixen refugi i calefacció. L’escalfor, però, arriba de forma una mica peculiar, a l’estil dels forns de calç. Cal omplir de material combustible el seu interior i calar foc. La conductivitat de la pedra ens permetrà, recolzant el cos a l’exterior, gaudir de l'escalfor. D’aquí que bona part de les barraques històriques estiguin del tot negres o llueixin un interior ben fumat.

A Barraca entre Vinyes ja et recordem que no es pot fer cap mena de foc. La nostra calefacció ve incorporada en un llit molt especial. Un llit que t’atrapa. Dotat de llençols tèrmics i doble edredó, un cop siguis dins oblidaràs qualsevol mena de fred. No sou pocs els que ens ho recordeu: entres amb por al fred i surts enamorat d’un llit… Quines coses. 

Fora del llit, a l’interior de la barraca la temperatura és constant. Fresqueta, no t’enganyarem, però que si aneu ben preparats no suposarà cap problema.

A canvi, la tardor i l’hivern ens regalen moltes més coses. Però aquestes cal cercar-les a l’exterior en forma de color dels pàmpols a la vinya o d’un sol que tenyeix de tons més freds l’horitzó. I de vegades un regal en forma de neu, com la que il·lustra aquest post i que ens ha acompanyat en un parell d’ocasions els darrers anys. 

Acabem recordant, un cop més, que el fred no suposa problema. De fet, a nosaltres, des de Barraca entre Vinyes, ens fa més por la calor…

Barraca entre Vinyes, Barraca Forn
Barraca entre Vinyes, Barraca Pi Gros
Barraca entre Vinyes, Barraca Pi Gros
Barraca entre Vinyes Barraca Pi Gros
Barraca entre Vinyes, Barraca Rossellet
Barraca entre Vinyes, Barraca Pi Gros
Barraca entre Vinyes, Barraca Rossellet