Entorn

EL PENEDÈS situat a 30 minuts de Barcelona i Tarragona, banyat per magnífiques platges i envoltat per les muntanyes del interior, ofereix cellers i caves que han destacat un reconeixement internacional en aquesta zona.

Visitar cellers, allotjar-se entre vinyes, provar la gastronomia i els seus vins i caves, participar de les seves festes populars, i descobrir el territori amb les seves rutes culturals o rutes de senderisme entre vinyes, formant part de l’ oferta turística del Penedès.

 

 

DO PENEDÈS

La influència del sol i de la mar mediterrànea fan del Penedès un territori privilegiat pel cultiu de la vinya. En aquest entorn, gaudir del sol entre les vinyes, passejar per pobles i ciutats i descobrir els grans vins dels seus cellers, constitueixen una experiència altament gratificant.

La terra de la DO Penedès és àmplia i oberta i s’ estén al llarg d’ una gran franja de territori entre mar i muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona. Dintre d’ aquest marc natural, els nostres vins, provenen de les millors vinyes seleccionades de la zona.

 

 

ZONES

Al bell mig de la depressió prelitoral catalana, entre la serralada prelitoral i les petites planes de la costa mediterrània, maduren les vinyes del Penedès. Tres zones diferenciades constitueixen la DO: el Penedès Superior (pròxim a la Serralada Prelitoral), el Penedès Marítim (a tocar del mar i de la Serralada Litoral) i el Penedès Central (entre una zona i l’altre).

 

 

SINGULARITAT

De la singularitat de la DO Penedès  resulta la diversitat dels seus vins. Mil sabors, aromes, cossos i estructures... són el fruit de les diferències climàtiques, paisatgístiques i de la riquesa i varietat dels sòls que la conformen, tenyits del verd de les muntanyes i planes o del blau de les aigües mediterrànies.

Més que unes terres de vinya amb tradició mil.lenària, el Penedès simbolitza tot un món vitivinícola, on homes i dones dedicats a l’elaboració de vins entenen el seu treball com un art i un compromís.

facebook twitter